Telefon: 06-20-9742-744


Adriai csobbanás non-stop

Opatija panoráma Adriai csobbanásHorvátország egyik legszebb üdülőhelyére Opatija városkájába és tengerpartjára szervezünk felejthetetlen non-stop utakat, városnézéssel és fürdőzéssel az Adriában. A történelmi hírű város nevezetességeit is megtekintheti, és egy csodálatos egész napos csobbanásban lesz részünk. Lazítson pihenje ki fáradalmait, töltődjön fel az Adriai tenger levegőjével és energiájával.

Opatijában nemcsak gyógyulni, pihenni vagy strandolni lehet, hanem bulizni, éjszakai életet élni is. Pénztárcáinkat könnyebbé tehetjük a Villa Rosalia vagy a Hotel Adriatic kaszinóiban, rázhatunk egyet az elegáns Madonna diszkóban vagy a Hotel Cristal éjszakai bárjában, de korzózhatunk, fagylaltoztunk is a tengerparti butiksoron a meleg nyári mediterrán estében.

Az itt álló csodálatos épületek és gyönyörű, tiszta tengerpartja mellett Opatija kiemelkedő jellemzője a gondosan megtervezett és szépen karbantartott, különlegesen parkok sokasága. Az igen hosszú tengerparti sétány, a közterületek, és az elmúlt századok óta álló épületek látványa elkápráztatja az ide érkezőket, ezek mellett igen vonzóvá teszi a várost a tiszta levegő és a gyógyhatású klíma.

Opatija magyarul Abbázia, város Horvátországban Primorsko-Goranska megyében.

Fiumétól 8 km-re nyugatra az Isztriai-félsziget északkeleti részén a Kvarner-öböl partján az Ucka-hegység lábánál fekszik. Közúton az Isztriai-félsziget felől az A8-as autópályán, a Trieszt és a Dalmácia felől az A7-es autópályán, Zágráb felől az A6-os autópályán érhető el. Vasútállomása Matuljiban van. A várost babérfa ligetek veszik körül, tengerpartja sziklás és festői. Neve a horvát opatija (= apátság) főnévből származik.

Opatija látnivalói

Szent Jakab templom OpatijábanAz egykori névadó kolostorból mára csak az 1420-ban épült Szent Jakab templom maradt, melyet 1506-ban, majd a XVIII. században is felújítottak, végül 1937-ben kibővítettek. Egy időben a város első iskolájaként működött, mára már a templom helyett a körülötte levő Szent Jakab park az említésre méltó, a parkban rengeteg egzotikus növény csodálható meg.

Szabadtéri színháza 2000 néző számára nyújt szórakozást.

Villa Angiolina Abbázia Opatija első villája a Villa Angiolina 1844-ből. Iginio Scarpa, rijekai nemes építtette és feleségéről nevezett el. A villát 2000-ben felújítottak. Remek szakemberek készítették az épület belső- és külső elemeit, megoldásait, díszítéseit és a körülötte fekvő csodálatos szépségű park is kiemelkedő szerepet játszik, ennek gondozására a mai napig nagy figyelmet szentelnek.

Lungomare a város egyik híres látványossága. Ezt a 12 km hosszú parti sétányt az Adria egyik legszebb sétányának tartják. A sétány első része 1899-re készült el, a második 1911-re. Opatija legpatinásabb épületei helyezkednek el a sétány mentén. A mellette fekvő telkeken kerültek Lungomare sétánymegépítésre Opatija legszembetűnőbb, gyönyörű villái és szállodái, mellette a tengerpart is egyedülálló.

Opatija jelképe non stop utakOpatija jelképévé vált az 1956-ban Zvonco Car szobrászművész alkotta szobor, a Leány sirállyal. Helyén egy Madonna szobor állt, de azt ellopták. A Helios és Selena szobra is igen nevezetes. Stílusa miatt remekül illik a környezetébe.

A Hotel Kvarner Opatija 1884-ben épült fel, mindössze 10 hónap alatt. Opatija legrégebbi szállodája, építése idején fokozottan figyeltek a külső – belső eleganciára, ez azonban Opatija több szállodájára és villájára is jellemző.

A Marijina Navjestenja-templom alapkövét 1908-ban tette le Franjo Nagl trieszti püspök, de csak 1926-ra fejeződött be az építése.

Abbázia térkép

Egy napos csobbanás az Adrián Non-stop

Időpontok:

2018.08.03

2018.08.17

2018.08.24Részvételi díj:

11 990 Ft / Fő

Ellátás: nincs

Program:

1. nap (péntek):

Indulás a késő esti órákban Budapestről. Éjszaka a buszon.

2. nap (szombat):

Rövid pihenőkkel érkezés az Adria partjára, Opatijaba (avagy egykori nevén Abbázia), ahol egész napos fürdőzés keretében szabadprogram vár ránk. A kellemesen eltöltött nap után találkozás az esti órákban a busznál és indulunk vissza Budapestre.

3. nap (vasárnap):

Éjszakázás a buszon. Érkezés a reggeli órákban.

Az ár tartalmazza: utazást autóbusszal, buszsofőrt, magyar nyelvű csoportkisérőt

Az ár nem tartalmazza:

  • Adminisztratív díj + Városbehajtási díj + Parkolás: 1 000 Ft / Fő
  • BBP Biztosítás: 1 130 Ft / Fő (Classic Társas)
  • Fix Ülőhely lekérésre: 2 000 Ft / Fő - Alábbiakban:
  • (Jobb oldalt: 2 - 3 - 4 - 5 sor, 1 - 2 szék)!
  • (Bal oldalt: 2 - 3 - 4 - 5 sor, 1 - 2 szék)!
  • Belépőket + Fakultatívakat

Zárt csoportok vagy elegendő létszám esetén az ebédelési lehetőséget megoldjuk.6-35 fő esetén más indulási dátumokat is tudunk biztosítani, akár hétköznapra is! Min. 38 fő!

 

Információ:

Opatiját a horvát Monte Carloként, vagy épp az Adria Nizzájaként emlegetik. A városi strand nagy része betonozott, de található homokos és aprókavicsos strandok is. Érdemes strandcipőt hozni magunkkal. A zuhanyzó használatáért kb. 2 kunát kell fizetni.

Az utazáshoz szükséges: érvényes útlevél vagy érvényes személyi igazolvány!

 

Érvényes baleset- poggyász-biztosítás a biztonságos utazás alapfeltétele. Kérjük, erről, akár irodánkban, akár máshol, de mindenképpen gondoskodjanak! A biztosítás hiányából eredő kellemetlenségekért felelősséget nem tudunk vállalni. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy sem az Európai Uniós kártya, sem pedig egyes bankkártyákhoz rendelt utasbiztosítás nem tartalmaz baj esetén segítségnyújtó szolgáltatást. Ennek hiánya, a bajban komoly problémát jelent. Az állami egészségügyi intézményekben általában elfogadják az Európai Uniós Kártyát, tehát a kezelésért, ellátásért valószínű, hogy nem kell fizetni, azonban hazautazás képtelensége esetére már nincs fedezet, ezért is fontos az utasbiztosítás megléte.

Felszállási helyek:

Budapest, Blaha Lujza tér áruház előtti parkoló

Budaörs AGIP kút

Székesfehérvár SHELL benzinkút

Siófok Tesco parkoló

Nagykanizsa Tesco parkoló

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék felénk megrendeléskor!

Foglalási díj: 500 Ft / Fő

Jelentkezés - Érdeklődés

A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szoló 1992. évi LXIII. Törvény 1.§-a szerint a jelentkezők személyes adatait bizalmasan kezeljük, és azt harmadik személy részére nem adjuk ki.

A mező kitöltése kötelező *

A naptár ikon segítségével kiválaszthatja a meghírdetett utazás kezdő dátumát.

Maximum 500 karakter!


  Frissítés Captcha  
   

hirdetések ingyen