Telefon: 06-20-9742-744


Myrafalle vízesés és Baden bei Wien

Myrafalle vízesésA Myra patak több száz méteres, több lépcsős vízesése.

A Myrafalle vízesés Alsó-Ausztriában, Bécstől nem messze található. Fából ácsolt híd vezet végig a lenyűgözően szép és vadregényes vízesés mellett és felett.

A Myra vízesés, németül: Myrafalle egy szakadékban található Muggendorf községben. Muggendorf az osztrák szövetségi állam Alsó-Ausztria területén fekszik. Bár a Myra csak néhány kilométer hosszú, régen számos malom és fűrésztelep működött a völgyben.

A tényleges vízesés mintegy 600 méter hosszú, a szintkülönbség 70 méter. A szurdok észak-déli irányban fut, és természetvédelmi terület.  Az altalaja mészkő.

Myrafalle térképAz előttünk fekvő áttekintő térkép mutatja a Myrafalle vízesés mentén és a Hausstein-szikla körül vezető tájékoztató jellegű túraútvonalat. A körséta során néhány információs táblával is találkozhatunk.

Ezekről tudhatjuk meg, hogyan hasznosították a vízenergiát 1783-tól kezdve a fafeldolgozás vagy az áramtermelés erőforrásaként. A völgyvidék lakói a vízkerekek segítségével árpát, búzát és zabot is őröltek. Sétáljunk ki a természetbe, élvezzük a Hausstein-szikláról elénk táruló csodálatos kilátást, majd lazuljunk el valamelyik környékbeli gazda takaros vendéglőjében. Gyermekvendégeinket mászókák egész paradicsoma várja, valamint egy gondosan kialakított vízi játszótér a Myra-tónál, amely még tutajos kalandtúrát is kínál a kicsiknek.

 

 

 

Baden bei Wien DoblhoffparkBaden bei Wien

Bécstől 26 km-rel délre található. Baden a 36º C fokos termálvízéről híres. Ez a termálvíz szolgál számos gyógykezelés alapjául, mint például az iszappakolás, gyógymasszázs, kénfürdők és víz alatti gyógykezelések. Másik nevezetessége a 8 hektáros Doblhoffpark. Baden egyik legkedveltebb területe, könnyű sétára ad lehetőséget a csodálatos rózsakerten keresztül. Ez Ausztria legnagyobb rózsakertje, több mint 600 féle rózsával, több mint 30 ezer rózsafával 175 ágyon. A rózsák júniusban és októberben virágzanak.

Töltsön Ön is egy csodálatos és felejthetetlen napot velünk.

 

Időpontok:

2018.04.21Részvételi díj:

9 990 Ft / Fő

Program:

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban 6 órakor. Érkezés a Myrafelle vízeséshez.  A romantikus területen kb. 20 fahíd, vezet végig a vízesések körül, miközben gyönyörködhetünk a lezúduló vízzuhatagokban.

Majd elindulunk Baden bei Weinbe. Baden a jó borok, a termálvíz és a kultúra hazája, sok a park, a kellemes kávézó, szórakozóhely, valamint Európa legnagyobb kaszinója is itt található.

Szabad program keretében megtekintjük a várost.

Majd elindulunk hazafelé, menetközben rövid időre megállunk a Shopping City Süd Bevásárló központnál, ahol lehetőség nyílik egy kis vásárlásra. Visszaérkezés Budapestre az esti órákban kb. 22 órakor.

 

Előfoglalásos AKCIÓS áron: 6 990 Ft / Fő

Az ár tartalmazza: utazást autóbusszal és a csoportkísérőt.

Az ár nem tartalmazza: a belépőjegyet kb. 6 Euro / Fő, a BBP biztosítás 660 Ft / Fő.

Az utazáshoz szükséges: érvényes útlevél vagy érvényes személyi igazolvány!

/Vasárnapi indulási dátumoknál nincs Shopping Cits Süd vásárlási lehetőség, mivel az üzletek zárva tartanak!!!!/

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

Felszállási helyek:

Budapest, Blaha Lujza tér áruház előtti parkoló

Budaörs AGIP kút

Tatabánya M1-es mellett McDonald’s parkoló

Győr  M1-es mellett AGIP-kút

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék felénk megrendeléskor!

Foglalási díj: 500 Ft / Fő

Jelentkezés - Érdeklődés

A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szoló 1992. évi LXIII. Törvény 1.§-a szerint a jelentkezők személyes adatait bizalmasan kezeljük, és azt harmadik személy részére nem adjuk ki.

A mező kitöltése kötelező *

A naptár ikon segítségével kiválaszthatja a meghírdetett utazás kezdő dátumát.

Maximum 500 karakter!


  Frissítés Captcha