Telefon: 06-20-9742-744


Szlovénia - Orchidea farm

Szt. Vid kápolnaDobronak mellett az Energia Parkot, amely gyógyhatásáról ismert.  Szt. Vid kúta Szt. Vid kápolna és Szt. Vid kút a víznek, melynek a forrása sosem fagy be és a kápolna szomszédságában található, a hiedelem szerint különösen erős a csodatévő ereje a kápolna védőszentjének Szent Vidnek  tulajdonítják. Közelében a természetgyógyászok és radiológusok olyan földi kisugárzó pontokat fedeztek fel, ami pozitívan hat közérzetünkre, egészségünkre. Nagyon sokan itt enyhítik fájdalmaikat és egészségügyi panaszaikat, vannak, akik csodálatos módon meggyógyulnak, mások úgy érzik, nem történt semmi különös. A látogatók többsége már rövid idő elteltével érzi a bizsergést, a meleget vagy más hatást, ami bizonyítja, hogy a vibrációk különleges módon, káros hatások nélkül hatnak mindenkire, aki ezeken a pontokon tartózkodik. A különböző jelzett pontok különböző betegségekre hatnak.

orchidea farmA magyar határtól mindössze öt kilométerre fekvő, többségében magyarok lakta Dobronakban működik az Ocean Orchids, Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő vállalkozása, ahol évente csaknem 500 ezer növényt nevelnek. A 14 ezer négyzetméteres üvegházában - amelyet termikus energiával, saját termálkútjukból fűtenek -, 160-féle orchideát termesztenek, trópusi körülményeket biztosítva számukra. Az egyre nagyobb érdeklődés miatt nemrég egy 500 négyzetméteres trópusi kertet is kialakítottak a szlovéniai cégnél.

 

Lendvai vár

A lendvai vár már a 12. században állt a település feletti hegyoldalon, első írásos említése 1192-ből kelt. Mai alakjára 1690 és 1705 között az Esterházy hercegek építtették át. Alaprajza L alakú az akkor uralkodó I. Lipót császár tiszteletére. A 19. században belül jelentős mértékben átépítették, két emelete felett festői manzárd-tetőzetet alakítottak ki. Egészen 1945-ig az Esterházy család birtokában volt. A vár épületében 1973 óta működik a Lendvai Galéria és Múzeum működik. Állandó kiállításai: Oloris régészeti kiállítás, mely a közeli Alsólakosban talált bronzkori leleteket mutatja be, Vár a vártán című történelmi gyűjteménye a végvárak emlékeit eleveníti meg, Lapidárium az egykori várfal maradványaival, Néprajzi tárlat hetési népi textíliák felvonultatásával illetve Zala György szobrászművész emlékszobája.

 

Szlovénia trópusi kert

Időpontok:

2018.04.14

2018.05.06

2018.05.12

2018.06.23

Részvételi díj:

11 990 Ft / Fő

2018.07.28 2018.08.11 2018.09.08 2018.10.06

Utazás: autóbusszal

Program:

Indulás Budapestről a reggeli órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovéniáig. Elsőként megtekintjük Dobronak mellett az Energia Parkot, amely gyógyhatásáról ismert. Utunkat folytatva el látogatunk Közép Európa egyetlen Trópusi Kertjét és Orchideafarmját, Dobronakon. Évente több mint 1 – 1,5 millió növényt nevelnek. A több ezer m2 –es üvegházban megcsodálhatjuk a szebbnél szebb virágokat, az orchideák mellett gyönyörködhetünk a termő trópusi gyümölcsökben, húsevő virágokban, és aki szeretne, mintaboltban vásárolhat virágokat, orchideákat

A nap zárásaként megtekintjük Lendvát a szlovéniai magyarság központját. Kívülről megcsodálhatjuk a Lendvai várat, ami a törökök elleni védőbástya rendszerhez tartozott. „(A várban az állandó kiállítás a törökök ellen vívott harcok történtét mutatja be.)” majd szabadprogram keretében fakultatív est-ebéd válaszható egy folyó parti étteremben. Kiemelten ajánljuk a frissen elkészített pisztrángot, tökmagolajos salátával. Visszaindulás a délutáni időpontban, érkezés az esti órákban Budapestre.

dobronak trópusi kertorchidea farm

Előfoglalás akciós ár: 8 900 Ft / Fő (2018.04.04 -ig)

Az ár tartalmazza: Utazás autóbusszal, buszsofőr, csoportkísérőt

Az ár nem tartalmazza:

  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás: 1 100 Ft / Fő,
  • Belépőjegyet: Trópusi kert és Orchidea Farm kb. 5 € / Fő
  • Fix Ülőhely - lekérésre: 2 000 Ft / Fő  - Alábbiakban:
  • (Jobb oldalt: 2 - 3 - 4. sor, 1 - 2 szék)
  • (Bal oldalt: 2 - 3 - 4. sor, 1 - 2 szék)

Felszállási helyek:

  • Budapest, Blaha Lujza tér, Corvin áruház előtti parkoló, SPAR bejárat, reggel (06:00)
  • Budaörs, AGIP kút, reggel (06:20)
  • M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő, reggel  (07:00)
  • Székesfehérvár, SHELL benzinkút, reggel  (07:20)

Utazáshoz Szükséges úti okmány: érvényes személyigazolvány vagy útlevél.

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék felénk megrendeléskor!

20 000 Ft / Fő alatti részvételi díj esetén a részvételi díj egy összegben fizetendő jelentkezéskor!

 

Fontos információ!

Felhívjuk kedves Utasaink figyelmét, hogy 2016. július 1-től induló utazásainkon minden Utasunknak rendelkeznie kell olyan biztosítással, amely baj esetén magyar nyelven segítséget nyújt. Az EU Kártya nem elegendő. Induláskor idegenvezetőink ellenőrzik a biztosításokat. Amennyiben nem rendelkeznek megfelelő biztosítással, idegenvezetőinknél megköthetik biztosításukat 550 Ft / Fő / Nap áron.

A bankkártyákhoz tartozó biztosítások szerződését is szükséges bemutatniuk az idegenvezetőink kérésére. Intézkedésünket megalapozottan, az Önök érdekeit figyelembe véve és szem előtt tartva hoztuk.

Foglalási díj: 500 Ft / Fő

Jelentkezés - Érdeklődés

A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szoló 1992. évi LXIII. Törvény 1.§-a szerint a jelentkezők személyes adatait bizalmasan kezeljük, és azt harmadik személy részére nem adjuk ki.

A mező kitöltése kötelező *

A naptár ikon segítségével kiválaszthatja a meghírdetett utazás kezdő dátumát.

Maximum 500 karakter!


  Frissítés Captcha